Wij beschikken over verschillende lariks planken, palen, regels, vlonderplanken en zweeds rabat voor uw tuinproject. Ons lariks is afkomstig uit Noord-Europa wat uitermate geschikt is om als timmerhout te gebruiken bij het realiseren van uw schutting, overkapping of schuur. We beschikken over onbehandelde en behandelde planken en balken van lariks in verschillende afmetingen. Wist u dat wij beschikken over een eigen productiehal met zagerij? Door onze eigen productie volgen wij het gehele proces van ruw hout naar uiteindelijk het eindproduct. Wij bieden u daarom A-kwaliteit lariks waar u naar op zoek bent. Lariks heeft duurzaamheidsklasse 3-4 en bieden wij alleen met het PEFC keurmerk voor duurzaam bosbeheer.

Larikshout

Larikshout is een harshoudende houtsoort waarvan het kernhout kleurvariaties vertoont van geelbruin tot roodachtig bruin. De groeiringen zijn bij larikshout zeer duidelijk te onderscheiden. Voor een naaldhoutsoort is het larikshout vrij zwaar en heeft het een zeer fijne houtnerf. Het larikshout heeft een warme uitstraling en is daarom zeer populair bij het maken van buitenverblijven en overkappingen. Het larikshout laat zich redelijk goed zagen en schaven. Wij adviseren om het larikshout altijd te schroeven in plaats van te spijkeren om splijten te voorkomen.

Toepassing lariks hout

Gezaagd lariks kan voor bouwhout worden toegepast: Dragende en niet-dragende constructies, kozijnen, ramen, deuren, gevelbetimmering, binnenbetimmering, trappen, vrachtwagenvloeren enzovoort. Het rondhout wordt toegepast voor heipalen, afrasterpalen, steigerpalen, boompalen, masten en stutten. Wij leveren aan zowel de zakelijke als particulier markt larikshout direct uit voorraad. Heeft u interesse in ruw of geschaafd larikshout? U kunt eenvoudig uw producten bestellen in onze webshop en veilig betalen via IDEAL. Bent u een zakelijke klant en wilt u ruw hout op grote schaal inkopen? Neem vrijblijvend contact op via info@tuinhout-bestellen.nl.

Lariks planken

U kunt bij ons terecht voor de geschaafde lariks plank in de afmeting 1.6 x 14.5 x 240 cm. Alle lariks planken worden standaard geschaafd geleverd en geven uw schutting of overkapping een landelijk, en stoer uiterlijk. Wilt u graag een andere afmeting lariks plank? Neem contact op via info@tuinhout-bestellen.nl en wij helpen u graag bij het realiseren van uw op maat gemaakt project.

Bekijk ons assortiment larikshout!

Bekijken