Hout voor buiten is er in verschillende soorten en maten en voor vele doeleinden. Wereldwijd zijn er ongeveer 25.000 houtsoorten, waarvan zo’n 600 tot 800 wereldwijd worden verhandeld. Naast een grote selectie van Europese houtsoorten, zijn er ook tal van exotische houtsoorten uit Afrika, Azië en Amerika. Elk gebied heeft zijn eigen kenmerken en karakter en zijn voor diverse toepassingen buiten te gebruiken. Hardhout is meestal zwaarder en harder als zachthout vanwege de structuur van hout. Zachthout wordt vooral gebruikt voor interieurs en het maken van meubelen binnenshuis.

Naaldhout het hout voor buiten

Naaldhout is bij uitstek geschikt als hout voor buiten vanwege hun uniforme, rechte groei en lage dichtheid. In heel Nederland en Duitsland wordt veel gewerkt met naaldhout, omdat het daar voorkomt in grote voorraden.  De meest bekende naaldbomen zijn de spar, lariks, dennen en douglas.

Dankzij de snelle groei van de Spar is deze een van de grootste leveranciers van Europa. Vurenhout wordt vooral gebruikt in de houtindustrie als constructiehout, bouwhout en kozijnhout. Dit vanwege de gunstige verhouding tussen gewicht en sterkte van het vurenhout. Onbeschermd en onbehandeld is vurenhout minder geschikt voor buiten en voor het plaatsen van het hout direct in de grond. In het interieur wordt vurenhout vooral gebruikt voor dakspanten, dragende muren en plafonds, maar ook voor vloeren, wand- en plafondbekleding, trappen en ingebouwde meubels.

Assortiment hout voor buiten

Bij tuinhout-bestellen.nl kunt u terecht voor een compleet assortiment hout voor buiten. U kunt bij ons terecht voor beukenhout, eikenhout, vurenhout, hardhout, accoyahout, bilingahout, geïmpregneerd grenenhout en lariks douglashout. Wij beschikken over een eigen productiehal met zagerij waar diverse vlonderplanken, tuinplanken, rabatdelen en regels en liggers worden geproduceerd. Door onze eigen productiehal met zagerij kunnen we u tevens scherpe prijzen bieden op ons hout voor buiten. Neem vrijblijvend contact op via info@tuinhout-bestellen.nl en wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.

Eenvoudig hout voor buiten online bestellen

Hout voor buiten bestelt u eenvoudig online in de webshop van tuinhout-bestellen.nl. Selecteer het aantal producten wat u nodig heeft, voeg deze toe in winkelwagen en vraag direct uw offerte aan. Wij werken uitsluitend op basis van offerte. Op deze manier kunnen wij uw bestelling met alle zorg en aandacht behandelen. Heeft u vragen over een specifiek product? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Bekijk ons assortiment Hout voor buiten!

Bekijken